Menu III
Powitanie przez Rodziców lub Gospodarzy chlebem i solą
Lampka wina musującego
Przystawka w stole
Wykwintna terrina z dzika, serwowana z bukietem selekcjonowanych sałat i warzyw, sosem żurawinowym i filetami z pomarańczy oraz redukcją balsamiczną
Zupa serwowana
Rosół wołowy podany z warzywami i makaronem w asyście mięsa ze szpondra wołowego, oliwy i szpondra wołowego
Dania główne na półmiskach
Cielęcina duszona ze smażonymi borowikami
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym lub tradycyjne kotlety schabowe
Ragout z dziczyzny lub zarzuella z owoców morza z cytryną, warzywami, kiełkami oraz papryką
Pieczony łosoś norweski w sosie rakowym
Kaczka w ziołach korzennych z cytrusami z sosem z wiśni i soku z czarnej porzeczki
Zrazy wołowe z ogórkiem, boczkiem i cebulką podane z sosem z chleba razowego i czerwonego wina
Devolaille z masłem pietruszkowym
Menu III
Dodatki do dań głównych
Ziemniaki z pary ze świeżym masłem i koprem ogrodowym
Kasza pęczak z bekonem i pieczarkami
Kopytka domowe z masłem
Buraczki zasmażane
Puree z ziemniaków i masłem
Surówki sezonowe
Zestaw warzyw z pary z masłem ziołowym i palonymi migdałami
Deser serwowany
Torcik z palonej białej czekolady z orzechową chrupiącą praliną
Menu III
Zimna płyta na półmiskach
Tatar z polskiej wołowiny z dodatkami i żółtkiem na życzenie
Halibut pieczony z sosem z kolorowej papryki, czerwonej cebuli w akompaniamencie jaj
Krewetki z ryżem i kukurydzą podawane w szotach
Rolada z kaczki berberyjskiej z sosem żurawinowym, pomarańczami i bakaliami
Półgęsek wędzony podawany ze śliwką wędzoną i świeżą roszponką
Chrupiąca rukola zawinięta w szynkę szwarcwaldzką
Schab z musem chrzanowym, świeżym szczypiorkiem i brzoskwiniami pod auszpikową glazurą
Szynka w naszym piecu pieczona zawijana z kolorową papryką i korniszonem oraz sosem tatarskim
Śledzik marynowany z czerwoną cebulką, listkiem laurowym z szarą renetą oraz olejem rzepakowym
Pierś z kurczaka z redukcją balsamiczną na miękko gotowana w wywarze z warzyw korzennych
Deska z pasztetem z wyborem sosów, marynat z ziołami i winną gruszką
Sałatka z kolorowych warzyw, marynowanego tuńczyka, oraz sosem winegret
Rukola z pomidorkami koktajlowymi, mozzarellą i wyśmienitym sosem z octu balsamicznego
Mieszane świeże sałaty z warzywami sezonowymi, oliwą, grzankami i bekonem
Wybór chlebów, bułek oraz sosów
Dania gorące serwowane w nocy
Flaki wołowe
Wołowina po burgundzku z chrupkim pieczywem
Barszcz czerwony, pachnący jabłkiem i czosnkiem z pasztecikiem