Menu II
Powitanie przez Rodziców lub Gospodarzy chlebem i solą
Lampka wina musującego
Zupa serwowana
Bulion grzybowy na borowikach z warzywami i łazankami z zieleniną
Dania główne na półmiskach
Zrazy wołowe z ogórkiem, boczkiem i cebulką podane z sosem z chleba razowego i czerwonego wina
Polędwiczki z młodego warchlaka w rycerskim sosie kurkowym na śmietanie i białym winie
Devolaille z masłem, chrupiącą bułeczką i zieloną pietruszką
Kotlety schabowe w chrupiącej panierce, tradycyjnie doprawione i smażone na smalcu
Filet z dorsza w ziołowej tempurze
Dodatki do dań głównych
Ziemniaki z pary ze świeżym masłem i koprem ogrodowym
Ryż z warzywami doprawiony solą i świeżym pieprzem
Kasza pęczak z bekonem i pieczarkami
Surówki sezonowe
Zestaw warzyw z pary z masłem ziołowym i palonymi migdałami
Deser serwowany
Beza pavlova z delikatnym kremem śmietanowym z dodatkiem sera mascarpone oraz świeżymi owocami
Menu II
Zimna płyta na półmiskach
Tatar z polskiej wołowiny z dodatkami i żółtkiem na życzenie
Rostbeef pieczony na różowo podawany na chrupiącej rukoli z czerwonym pieprzem
Roladki z golonki gotowanej w wywarze czosnkowo-warzywnym, z tartym chrzanem i musztardą gorczycową
Kawałki pstrąga wędzonego na sałatach z sosem majonezowo-cytrynowym z zielonym koprem
Boczek pieczony z ziołami i czosnkiem, natarty solą z sosem musztardowym i marynowanymi grzybami
Wykwintny kurczak wędzony, podawany z sosem żurawinowo-miodowym oraz marynowaną gruszką
Terrina z ptactwa leśnego z morelą i suszoną śliwką, otulona bekonem, bogato glazurowana auszpikiem z delikatnym sosem szczypiorkowym
Łosoś marynowany w soli i cukrze trzcinowym zawijany z kwaśną śmietaną i owocami nasturcji
Mieszane sałaty z warzywami i suszonymi pomidorami oraz sosem ziołowo-musztardowym
Kolorowa sałatka z papryki, pomidorów i ogórków ze słonym serem i sosem estragonowym
Sałatka śledziowa z ziemniaków gotowanych, czerwonej cebuli, jaj, śmietany oraz majonezu
Wybór bułek, chlebów, oraz sosów
Dania gorące serwowane w nocy
Strogonoff wołowy z marynowaną papryką, kiszonym ogórkiem, kwaśną śmietana i pieczywem
Barszcz czerwony, pachnący jabłkiem i czosnkiem z pasztecikiem