Do góry

Menu weselne I

Menu I

 

Powitanie przez Rodziców lub Gospodarzy chlebem i solą

Lampka wina musującego

Zupa serwowana

Tradycyjny rosół gotowany na kurze, podany z makaronem

Dania główne na półmiskach

Zrazy wołowe z ogórkiem, boczkiem i cebulką podane z sosem z duszenia

Duszony udziec z podwórkowego kurczaka w sosie cebulowo-paprykowym ze świeżymi ziołami

Wiślane kotlety schabowe tradycyjnie smażone z czosnkiem, majerankiem i chrupiącą bułeczką

Dodatki do dań głównych

Ziemniaki z pary ze świeżym masłem i koprem ogrodowym

Ryż z warzywami doprawiony solą i świeżym pieprzem

Surówki sezonowe

Zestaw warzyw z pary z masłem ziołowym i palonymi migdałami

Menu I

Deser serwowany

Szarlotka z szarej renety z sosem waniliowym, ciepłą czekoladą z nutą cynamonu

Zimna płyta na półmiskach

Galantyna z drobiu podwórkowego z warzywami, jajkiem oraz zielonym groszkiem w szklistej galarecie

Karczek zawijany z musem chrzanowym i kolorowymi warzywami, glazurowany brzoskwiniowym auszpikiem

Tatar z podwędzanej na wiśniowym dynie makreli z chrupiącą cebulą i korniszonem, marynowaną papryką, podany na ciemnym pieczywie

Pasztet z szynki i świeżego karczku z rozmarynem i czerwonym winem z leśną żurawiną i tartym chrzanem

Specjalnie moczona w solance szynka, upieczona z ziołami, podana z sosem tatarskim

Śledź tradycyjnie marynowany z cebulą i listkiem laurowym

Tradycyjna sałatka z gotowanych warzyw, domowego majonezu i winnego jabłka

Sałata lodowa z pomidorami, ogórkami i czerwona cebulą z domowym sosem ogrodowym i kolorową papryką

Wybór chlebów, bułek oraz sosów

Dania gorące serwowane w nocy

Barszcz czerwony, pachnący jabłkiem i czosnkiem z uszkami mięsnymi

Pieczeń marynowana w leśnym runie podana na sosie śmietanowo grzybowym ze świeżym tymiankiem i z tartym czosnkiem

Menu I
o szczegóły oferty dopytaj naszego opiekuna wesel p. Monikę 539-678-285 bankiety@hotelnadwisla.pl

Formularz Kontaktowy

Dojazd Telefon Rezerwacja

Bądź na bieżąco