Menu I
Powitanie przez Rodziców lub Gospodarzy chlebem i solą
Lampka wina musującego
Zupa serwowana
Tradycyjny rosół gotowany na kurze, podany z makaronem
Dania główne na półmiskach
Zrazy wołowe z ogórkiem, boczkiem i cebulką podane z sosem z duszenia
Duszony udziec z podwórkowego kurczaka w sosie cebulowo-paprykowym ze świeżymi ziołami
Wiślane kotlety schabowe tradycyjnie smażone z czosnkiem, majerankiem i chrupiącą bułeczką
Dodatki do dań głównych
Ziemniaki z pary ze świeżym masłem i koprem ogrodowym
Ryż z warzywami doprawiony solą i świeżym pieprzem
Surówki sezonowe
Zestaw warzyw z pary z masłem ziołowym i palonymi migdałami
Menu I
Deser serwowany
Szarlotka z szarej renety z sosem waniliowym, ciepłą czekoladą z nutą cynamonu
Zimna płyta na półmiskach
Galantyna z drobiu podwórkowego z warzywami, jajkiem oraz zielonym groszkiem w szklistej galarecie
Karczek zawijany z musem chrzanowym i kolorowymi warzywami, glazurowany brzoskwiniowym auszpikiem
Tatar z podwędzanej na wiśniowym dynie makreli z chrupiącą cebulą i korniszonem, marynowaną papryką, podany na ciemnym pieczywie
Pasztet z szynki i świeżego karczku z rozmarynem i czerwonym winem z leśną żurawiną i tartym chrzanem
Specjalnie moczona w solance szynka, upieczona z ziołami, podana z sosem tatarskim
Śledź tradycyjnie marynowany z cebulą i listkiem laurowym
Tradycyjna sałatka z gotowanych warzyw, domowego majonezu i winnego jabłka
Sałata lodowa z pomidorami, ogórkami i czerwona cebulą z domowym sosem ogrodowym i kolorową papryką
Wybór chlebów, bułek oraz sosów
Dania gorące serwowane w nocy
Barszcz czerwony, pachnący jabłkiem i czosnkiem z uszkami mięsnymi
Pieczeń marynowana w leśnym runie podana na sosie śmietanowo grzybowym ze świeżym tymiankiem i z tartym czosnkiem