Przystawki i przekąski
1. Tatar z polędwicy wołowej (100 g) 44 zł
siekany, podany z cebulką, ogórkiem kiszonym, marynowanymi pieczarkami i żółtkiem
2. Kaszanka smażona (100 g) 29 zł
z cebulką, sosem ostrygowym, panierowana w panko z ogórkiem kiszonym i musztardą
3. Deska naszych wyrobów (440 g) 60 zł
idealna zakąska do piw regionalnych i nie tylko: domowy pasztet, wędzone szynki, boczki, schaby oraz swojskie wyroby takie jak kiełbasa krakowska i chrupiące kabanosy z piklami i sosem
Zupy gorące nad Wisłą gotowane
1. Rosół (300 ml) 19 zł
gotowany na wiejskiej kurze podawany z domowym makaronem i marchewką *dodatek żołądków drobiowych do rosołu 100 g - 5 zł
2. Zupa tajska (300 ml) 26 zł
z kurczakiem, makaronem ryżowym, lekko pikantna, z chrupkimi warzywami, mlekiem kokosowym, trawą cytrynową, liściem kafiru i odrobiną pesto bazyliowego
3. Staropolski żur (250 ml) 24 zł
na zakwasie chlebowym z białą kiełbaską, jajem, majerankiem, tartym chrzanem oraz zasmażanym puree ziemniaczanym podanym osobno, a nałożonym przez panią Grażynkę
Gościńcowe Pierogi
1. Pierogi mięsne (8 szt.) 39 zł
dobrze przyprawami doprawione, z domową okrasą i majerankiem podane
2. Pierogi ruskie (8 szt.) 39 zł
z tradycyjnym farszem, okraszone wędzonym boczkiem i chrupiącą cebulką
Główne jadło z mięsiwa
1. Nadwiślański placek (300 g) 49 zł
ze świeżo startych ziemniaków, z gulaszem z polskiej wołowiny, kwaśną śmietaną oraz ogórkiem kiszonym podany
2. Zraz wołowy (200 g) 59 zł
Klepany na pniu dębowym, faszerowany boczkiem, cebulą i ogórkiem kiszonym podany z domowej roboty kluskami śląskimi i buraczkami na ciepło
3. Tradycyjny de volaille (200 g) 43 zł
z tłuczonej piersi z kurczaka, faszerowany ziołowym masełkiem, podany z puree ziemniaczanym i buraczkami zasmażanymi
4. Tradycyjny kotlet schabowy (200 g) 45 zł
z mizerią, jajkiem sadzonym i młodymi ziemniakami
5. Golonka (700 g) 59 zł
z pasącego się nad Wisłą warchlaka, w przyprawie piwno - miodowej i warzywach z czosnkiem gotowana, podana z kapustą zasmażaną z grzybami i opiekanymi ziemniakami, pociągnięta bejcą z sekretnego przepisu
6. Koryto wieprza z nad Wisły dla 4 osób (1600 g) 192 zł
golonka, zrazy wołowe, porcja pierogów, gulasz wołowy, tradycyjny schabowy, a do tego cała gama dodatków: puree ziemniaczane, kluski śląskie, frytki, kapusta zasmażana
7. Chrupiące taco (360 g) 39 zł
z farszem warzywnym, podane z guacamole oraz wegańską śmietaną
Stekownia Gościńca
1. Byczy burger (200 g) 52 zł
z wołowiny sezonowanej, w chrupiącej bułce, z ogórkiem kiszonym, sałatą lodową, cebulą panierowaną z sosem z dodatkiem ogórka konserwowego, z frytkami podany
2. Stek kociewski (220 g) 98 zł
z polędwicy wołowej, podany na kamieniu lawowym, z dwoma dodatkami oraz sosem do wyboru
3. Tomahawk Steak (100 g) 27 zł
WOŁOWINA SEZONOWANA NA SUCHO. Stek z antrykotu z kością żebrową.
4. T-Bone Steak (100 g) 31 zł
WOŁOWINA SEZONOWANA NA SUCHO. Stek z rostbefu i polędwicy z kością.
RARE krwisty. MEDIUM RARE średnio krwisty. MEDIUM średnio wysmażony. MEDIUM WELL dobrze wysmażony. WELL DONE bardzo dobrze wysmażony.
Steki podawane są na kamieniu lawowym, dlatego zalecamy zamawianie steka o 1-2 poziomy mniej wysmażonego niż lubisz, gdyż rozgrzany kamień lawowy pozwoli Tobie dogrillować steka do wymaganego poziomu !
Wyroby na słodko podawane
1. Deser lodowy (150 g) 22 zł
Solidna porcja rzemieślniczych lodów własnej produkcji, z sezonowymi, świeżymi owocami oraz polewą malinową własnej roboty
2. Brownie z gorzkiej czekolady (100 g) 22 zł
ciasto nieprzyzwoicie czekoladowe, podane z rzemieślniczymi lodami śmietankowymi
3. Lody rzemieślniczne (80 g) 7 zł
własnej produkcji, na porcje sprzedawane, dostępne różne smaki